Cartuşele HP utilizate cu această imprimantă conţin un cip de memorie care vă asistă în operarea imprimantei. În plus, acest cip de memorie stochează un set limitat de informaţii despre utilizarea imprimantei, care pot include: data când a fost instalat pentru prima dată cartuşul, data când cartuşul a fost utilizat pentru ultima dată, numărul de pagini imprimate utilizând cartuşul, acoperirea paginilor, frecvenţa imprimării, modurile de imprimare utilizate, toate erorile de imprimare care au putut apărea şi modelul imprimantei.
Aceste informaţii ajută HP să conceapă pe viitor imprimante care să satisfacă cerinţele de imprimare ale clienţilor. Datele colectate de pe cipul de memorie al cartuşului nu conţin informaţii care pot fi utilizate pentru a identifica un client sau un utilizator al cartuşului sau imprimanta.
HP colectează un eşantion din cipurile de memorie din cartuşele returnate prin programul gratuit HP de returnare şi reciclare (HP Planet Partners: www.hp.com/hpinfo/globalcitizenship/environment/recycle/). Cipurile de memorie din acest eşantion sunt citite şi studiate pentru a îmbunătăţi viitoarele imprimante HP. Partenerii HP care asistă la reciclarea acestui cartuş pot avea acces la aceste date.
Orice terţ care deţine cartuşul ar putea avea acces la informaţiile anonime de pe cipul de memorie. Dacă preferaţi să nu permiteţi accesul la aceste informaţii, puteţi face cipul inoperabil. Totuşi, după ce faceţi cipul de memorie inoperabil, cartuşul nu poate fi utilizat într-o imprimantă HP.
Dacă sunteţi îngrijorat în privinţa furnizării acestor informaţii anonime, puteţi face inaccesibile aceste informaţii dezactivând posibilitatea cipului de memorie de a colecta informaţiile de utilizare a imprimantei:
Pentru a dezactiva funcţia informaţiilor de utilizare
Din ecranul Început de pe afişajul imprimantei, apăsaţi butoanele Sus şi Jos pentru a selecta Preferinţe, apoi apăsaţi OK.
Selectaţi Data Storage (Stocare date), apoi apăsaţi OK.
Selectaţi Dezactivat, apoi apăsaţi OK pentru a dezactiva funcţia.
Notă 1 
Pentru a reactiva funcţia informaţiilor de utilizare, restabiliţi setările implicite din fabrică.
Notă 2 
Puteţi continua să utilizaţi cartuşul în imprimanta HP dacă dezactivaţi posibilitatea cipului de memorie de a colecta informaţiile de utilizare a imprimantei.