Lagring av anonym användningsinformation

De HP-bläckpatroner som används med denna skrivare har en minneskrets som underlättar användningen av skrivaren. Minneskretsen lagrar även ett begränsat antal anonyma uppgifter om användningen av skrivaren, vilka kan omfatta följande: det datum då bläckpatronen först installerades, det datum då bläckpatronen senast användes, det antal sidor som skrivits ut med bläckpatronen, täckning av sidorna, utskriftsfrekvens, de utskriftslägen som använts, eventuella utskriftsfel som kan ha uppstått samt skrivarmodellen.

Denna information hjälper HP att utveckla framtida skrivare som tillgodoser kundernas utskriftsbehov. De data som samlas in från bläckpatronens minneskrets innehåller inte information som kan användas för att identifiera en kund eller användare eller dennes skrivare.

HP sparar ett antal av de minneschip från de patroner som skickats tillbaka till HPs program för retur och återvinning (HP Planet Partners: www.hp.com/hpinfo/globalcitizenship/environment/recycle/). Minneskretsarna från stickproven läses av och studeras i syfte att förbättra framtida HP-skrivare. HP-partners som hjälper till att återvinna patronen kan också ha tillgång till informationen.

En tredje part kan också ha tillgång till den anonyma informationen på minneschippet. Om du inte vill att andra ska få tillgång till informationen kan du avaktivera chippet. När du har inaktiverat minneskretsen kan bläckpatronen dock inte användas i någon HP-skrivare.

Om det känns obehagligt att tilllhandahålla den anonyma informationen kan du göra den otillgänglig genom att stänga av minneskretsens förmåga att samla in information om användningen av skrivaren.

Så här inaktiverar du funktionen för att samla in användningsinformation

  1. Gå till skärmen Hem på skrivardisplayen, tryck på knapparna Upp och Ned för att välja Inställningar och tryck sedan på OK.

  2. Välj Datalagring och tryck sedan på OK.

  3. Välj Av och tryck sedan på OK för att stänga av funktionen.

Anmärkning 1 

Återställ fabriksinställningarna för att återaktivera funktionen för att samla in användningsinformation.

Anmärkning 2 

Du kan fortsätta att använda patronen i HP-skrivaren om du inaktiverar minneschippets funktion för att samla in skrivarens användningsinformation.